Plats:
Gör en intresseanmälan

Grillska gymnasiesärskola

Grillska gymnasiesärskola ligger i nya moderna lokaler centralt i Liljeholmen. Gymnasiesärskolan är en del av Opalen, där elever från gymnasiesärskolan studerar tillsammans med elever på gymnasieskolans introduktionsprogram. Gymnasiesärskolan bygger på en tanke om att alla människor ska bli sedda och lägger därför mycket fokus på en anpassad utbildning. Målsättningen är att du ska få kunskaper men också ett gott självförtroende.

Lärarna på Grillska gymnasiesärskola har lärare med specialkompetens. Du kommer därför att få en undervisning som är anpassad för just dina behov.

Individuell läroplan

På Grillska gymnasiesärskola kommer du som elev att få ett starkt lärarstöd och en individuell studieplan. Tanken är att du som elev ska få bästa möjliga förutsättningar för dina gymnasiestudier. Din studieplan kommer att skräddarsys efter just dina behov och önskemål. Efter gymnasiesärskolan ska du som elev vara väl förberedd för att plugga vidare eller att börja jobba.

Nationella program

På Grillska gymnasiesärskola kan du läsa två olika program:

• Programmet för administration, handel och varuhantering
  • Programmet för hälsa, vård och omsorg, inriktning mot barn och fritid

Båda programmen är nationella och 4 år långa.

Fokus på praktik

Som elev på Grillska gymnasiesärskola kommer du att ha möjlighet till 22 veckors praktik. Att praktisera ute på ett företag är en viktig del i utbildningen och din personliga utveckling. De erfarenheter som du får under praktiken kommer du ha stor användning av i vuxenlivet.

En del av Stockholms stadsmission

Grillska gymnasiesärskola är en del av Stockholms stadsmission och har ett nära samarbete med Stadsmissionens övriga verksamheter. Du som elev kommer därför att kunna göra din praktik på någon av Stockholms stadsmissions butiker eller på andra företag och organisationer som skolan samarbetar med. Skolan gör alltid sitt bästa för att hitta en arbetsplats som passar just dig.

Som elev på Grillska gymnasiesärskola kommer du att ha tillgång till:

• Individuell studieplan
  • Lärare med speciallärarkompetens
  • Minst 22 veckors praktik
  • Mindre klasser med god sammanhållning
  • Stark elevhälsa
  • Samarbete med Stockholms Stadsmission för praktik och socialt stöd

Visa alla

Kontakt

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Grillska Gymnasiesärskola.

Recensioner

Här nedanför ser du recensioner av skolan. Du kan skriva en egen recension genom att klicka på knappen.
Ebba
(4)
Jag tycker att alla våra lektioner är bra men visa lektioner är bättre än andra. Jag går på handel och tycker att programmet jag har valt är bra.
Oliver Bergman
(5)
en av världens bästa skolor, gjort så jag har utvecklats massor dessa 2 år.

Hitta till skolan

Årstaängsvägen 31B