Premiär för Störd och stolt-galan

Störd och stolt-galanFUB bjuder in till unik gala

5 december hålls galan ”Störd och stolt”. Galan hålls i Blå hallen. Det är första gången människor med utvecklingsstörning har sin egen gala. På galan belönas företag och personer som gjort något bra. 10 priser delas ut. Det bjuds också på dans och underhållning.

-Vi vill att vår målgrupp ska ta plats på allvar. Här gör vi det i anrika Blå hallen genom att ge priser till personer och företag som gjort stordåd för vår målgrupp, säger Jan-Åke Wendel, 2:e vice ordförande i FUB.

Bakom Störd och stolt-galan står Riksförbundet FUB. FUB kan du läsa mer om här. Bakgrunden till att FUB arrangerar galan är för att ta plats, skapa mötesplatser och påverka samhället. Totalt delas 10 priser ut under kvällen, och i juryn sitter Klippans styrelse. Flera av prisutdelarna samt delar av juryn har en funktionsnedsättning. Underhållningen under kvällen står bland annat Lotta Engberg och Karl Dyall för.

Gå på galan

Om du är intresserad av att gå på galan kan du som är FUB-medlem köpa biljett för 200 kr. Galan hålls i Blå hallen i Stockholms stadshus. Galan startar klockan 18:00.

Källa: MyNewsDeskFUB

[Facebook:like]

Tillbaka till nyheter

Tips på andra artiklar:


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-09-17

Snart dags för Lidingöruset och Lidingörullet

I samband med att det klassiska Lidingöloppet går av stapeln den 25-27 september anordnas också två lopp för barn och ungdomar med någon form av funktionsnedsättning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-11-06

Asylsökande med funktionsnedsättning

Det kommer många personer till Sverige som flyr från krig. Det finns inte så många platser där de kan bo. Och för flyktingar med funktionsnedsättningar är det svårt både att få boende och att få de hjälpmedel de behöver.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-09

Vad är nationella och individuella program på anpassad gymnasieskola?

För personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga finns anpassad gymnasieskola. Utbildningen är uppdelad i nationella program och individuella program för att vara så fördelaktig som möjligt för elever.

Läs mer