Snart dags för Lidingöruset och Lidingörullet

25-27 september kan du delta i Lidingöruset och Lidingörullet!

I samband med att det klassiska Lidingöloppet går av stapeln den 25-27 september anordnas också två lopp för barn och ungdomar med någon form av funktionsnedsättning. Lidingöruset och Lidingörullet, som loppen kallas, har som målsättning att öka upplevelsen för sina deltagare – både före, under och efter loppen. Loppen är ett resultat av ett samarbete mellan Ottobock Scandinavia och Lidingöloppet.

- Vi är jätteglada över samarbetet med Ottobock. Med deras hjälp kommer vi nå ut till en större målgrupp och förhöja upplevelsen för alla på plats, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare på Lidingöloppet.

Siktar på fördubblat antal deltagare

När loppen anordnades förra året var det totalt 749 barn och ungdomar som deltog i de två loppen. På 2015 års lopp är siktet inställt på det dubbla antalet deltagare. På längre sikt är ambitionen att Lidingöruset och Lidingörullet ska bli de största loppen av sitt slag i Sverige.

Lidingöruset riktar sig till människor med någon form av funktionsnedsättning, som går i särskolan eller arbetar i daglig verksamhet eller på dagcenter. Det finns två olika distanser att välja på, en kortare på 1,7 km och en längre 4 km.

Lidingörullet är en rullstolsklass som är öppen för alla med rullande hjälpmedel. Där är sträckan 1,5 km.

- Vi vill göra deltagandet till en så rolig och inspirerande upplevelse som möjligt, säger André Skagervik, Marknads- och Kommunikationsdirektör på Ottobock.

Källa: Ottobock


Tillbaka till nyheter


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-12-03

Internationella funktionshinderdagen

Den 3 december firas den Internationella funktionshindersdagen. Under dagen hålls debatter på olika platser i Norden och även på andra ställen i världen. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-03

Special Olympics Games

Helgen 3-5 juni är det dags för Special Olympics Games 2016 i Göteborg. Det är en idrottstävling för personer med utvecklingsstörning. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-08-18

Gymnasiesärskolans reform ska utvärderas

Under våren genomför Skolverket en undersökning bland rektorer, huvudmän och beslutsfattare inom gymnasiesärskolan för att utvärdera hur verksamheten fungerat sedan reformen trädde i kraft 2013.

Läs mer