S:t Botvids gymnasiesärskola
Plats:
Personaltäthet: 3 Elever/pedagog
Gör en intresseanmälan

S:t Botvids gymnasiesärskola

S:t Botvids gymnasiesärskola

Välkommen till S:t Botvids gymnasiesärskola

För dig som behöver en individuellt utformad utbildning som passar dina intressen och behov är S:t Botvids gymnasium ett bra val! På skolan får du mål att arbeta efter, och hjälp att nå dem. Här förbereds du för en meningsfull framtid. På S:t Botvids gymnasiesärskola arbetar man på ett sätt, och i en miljö anpassad efter varje elev.

Du får möjlighet att bygga upp en stark självkänsla och bli del av en gruppgemenskap. Undervisningen I skolan är ofta ämnesövergripande och i teman. Tillsammans med andra elever får du genom skolan besöka bland annat bibliotek, badhus och arbetsplatser. Detta för att skolan ska vara en länk mellan elev och samhället omkring.

Alla utbildningar på S:t Botvids gymnasiesärskola är 4 år långa och det finns både nationella program och individuella program.

Många av eleverna på skolan är tvåspråkiga och skolan har lång erfarenhet av att utveckla lektioner som tar tillvara på mångfalden och elevernas olika kompetenser.

Nationella program

Det finns tre nationella program på S:t Botvids gymnasiesärskola. Utbildningarna förbereder dig för sysselsättning inom den yrkesverksamhet som gäller för programmet. Du får också kunskaper som du behöver om du vill fortsätta studera efter gymnasiesärskolan.

APL på S:t Botvids gymnasiesärskola

Arbetsförlagt lärande (APL) innebär att du genomför delar av utbildningen på en eller flera arbetsplatser utanför skolan. Genom din APL lär du dig förstå yrkeskulturen, alltså hur det är att jobba på en arbetsplats och du blir en del av gemenskapen på en arbetsplats. APL är en viktig del av utbildningen på alla skolans nationella program och styrs av ämnesplanerna. Du har APL i minst 22 veckor under dina fyra år på skolan. De nationella programmen som finns att välja på är:

Individuella program

För dig som inte kan följa ett nationellt program finns de individuella programmen. S:t Botvids gymnasiesärskola har flera olika grupper på individuellt program.

Du kan läsa de ämnen som passar dina förutsättningar bäst. Det går också att kombinera med ämnen från nationella program. På de individuella programmen får du också göra studiebesök och få kontakter med närsamhället. Läs mer om individuella program här.

Arbete eller utbildning efter gymnasiesärskolan

Beroende på vad du vill och kan göra finns olika möjligheter efter avslutad gymnasiesärskola. Gymnasiesärskolan samarbetar med både Arbetsförmedling, Daglig verksamhet, LSS och Försäkringskassan för att planera vad du ska göra efter skolan. Vill du fortsätta dina studier efter gymnasiesärskolan kan du välja att gå på till exempel Lärvux eller Folkhögskola.

Program

Individuella program

Kontakt

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av S:t Botvids gymnasiesärskola.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Här nedanför ser du recensioner av skolan. Du kan skriva en egen recension genom att klicka på knappen.
Adela

jag trivs bra i Botvids gymnasiet och programmet vård och omsorg

kristoffer

jag tycker att de är bra i skolan o de är många nya personer o man lär sig mycket om i handel o många om du är en från 9 eller vill veta mer om s:t botvids gymnasium så kan du komma o praktisera bara alla som går i 9 är varmt välkomna

Hitta till skolan

S:t Botvids gymnasiesärskola

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

Tel: 08-530 624 76
www.stbotvidsgymnasium.se