Kung Saga Gymnasium är bäst!

Kung Saga Gymnasium

Kristin är 18 år och går på Kung Saga Gymnasium i Stockholm. Kristin läser estetiskt individuellt program inom gymnasiesärskolan och går i år 3.

Varför valde du ditt program?

- Jag valde programmet för att vi får spela in låtar i studio och det är roligt att dansa och hålla på med musik. Musik är det roligaste som finns­, berättar Kristin.

Varför passar programmet dig?

- Man får vara med om så mycket roliga grejer som konserter, festivaler,

teaterföreställningar, skriva egna låtar och utflykter. Man får vara med och bestämma på lektionerna. Lärarna är så bra, de är bäst, de finaste lärarna är här, säger Kristin.

Berätta lite kort om din utbildning

- Vi läser alla ämnen och vi arbetar temainriktat och ämnesövergripande, ibland har vi

Svenska, för att sedan ha bild eller drama eller att vi skriver en egen låt. I ettan får man börja med att lära känna gruppen. I tvåan får man lära känna sig själv och i trean får man börja testa på att jobba litegrann. I fyran får man jobba ganska ofta och lära sig att ta ansvar och att vara vuxen. Åtminstone en gång per år gör vi föreställningar med teater, dans, musik, bild och gör film, berättar Kristin om utbildningen.

Hur är lärarna och klassen?

- Lärarna på Kung Saga är de bästa som finns, de engagerar sig tillsammans med oss elever. De stöttar oss väldigt bra. Skolan är bäst och klassen är bäst! Vi tar hand om varandra i klassen, stöttar och hjälps åt, fortsätter hon.

Vad tror du att du kommer göra efter gymnasiesärskolan?

- Jag ska arbeta och skriva musik, säger Kristin.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

- Det roligaste som vi gjort var att vi gjorde en egen mångfaldsfestival med en teaterföreställning. Vi har också gjort massor med annat kul, berättar hon.

Varför skulle du rekommendera skolan till andra?

-Jag vill rekommendera Kung Saga Gymnasium för att det är en bra skola. Den är bäst. Man får mycket hjälp och får vara med om att göra mycket. Om man gillar musik och drama så är det en bra skola, avslutar Kristin.

Läs mer om Kung Saga Gymnasium

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kung Saga Gymnasium.