Kung Saga Gymnasium
Plats:
Personaltäthet: 3 Elever/pedagog
Informationsbroschyr: Ladda ner här
Gör en intresseanmälan

Kung Saga Gymnasium

Här ser du en video med elever från Kung Saga Gymnasium som uppträder med en låt. Tryck på Läs mer här nedanför om du vill läsa mer om skolan.

Kung Saga Gymnasium vid Telefonplan

Kung Saga Gymnasium - En skola att längta till

Kung Saga Gymnasium är den lilla skolan för dig som gillar musik, teater, dans och bild. Kung Saga gymnasium ligger på Telefonplan i centrala Stockholm och är för dig som är inskriven i särskolan och som gillar att skriva låtar, spela in i studio eller göra föreställningar för publik. För dig som tycker om att möta och samarbeta med många olika sorters människor.

För dig som vill vara med och påverka din egen skolgång, framtid och samhället vi lever i.

På Kung Saga kan du välja att läsa på det estetiska nationella programmet eller det estetiska individuella programmet inom gymnasiesärskolan.

På Kung Saga arbetar ni med de olika ämnena tillsammans. Ni arbetar med teater, dans, bild och musik för att lära er och förstå meningen med matematik, svenska, engelska och samhällskunskap som ni behöver kunna för att bli självsäkra och självständiga vuxna.

Kung Saga vill att du ska ha en bra framtid när du slutar din skola, det jobbar man mycket med.

Och….vill du inte gå hem efter skolan…då kan du hänga kvar på skolans fritids!

Är du nyfiken;)

Kung Saga Gymnasium är nyfikna på dig:)

Hälsa på skolan på Facebook eller kom förbi skolan och ta en fika så får du berätta om dig och skolan kan berätta mer om sig.

För dig som vill läsa mer om Kung Saga Gymnasium;

Kung Saga Gymnasium är en liten gymnasiesärskola med estetisk inriktning inom individuellt program samt nationellt program.

Kung Saga Gymnasium har en tydlig framtidsprofil. Skolan vill, med det estetiska som plattform, genom väl formulerad pedagogik och möten med omvärlden förbereda eleverna för livet efter skolan.

Skolan ligger på Telefonplan, Midsommargården som även är ett kulturhus. Att som skola verka och samarbeta nära en levande kulturell verksamhet möjliggör praktikplatser, inspiration, möten, kraft och input för eleverna och bidrar till en inkludering som är på riktigt.

För Kung Saga är det viktigt att se hela människan. Här tänker man på maten, hälsan och kroppen, tränar tanken men lägger stor vikt vid känslan. Kung Saga Gymnasium vill vara skolan som förbereder eleverna för ett meningsfullt vuxenliv på alla plan, en skola som lär sina elever att lita till den egna förmågan.

På Kung Saga arbetar man ämnesövergripande och i temaundervisning. Skolan låter de estetiska ämnena och det autentiska lärandet vara motorn och inspirationen för att du ska lära och träna dig i de mer teoretiska ämnena. Elevernas dagar och lektioner har en tydlig struktur och utifrån en trygg ram möter eleverna sedan många former av kunskapsinhämtning. I ämnesstugor får eleverna fördjupa sig i de individuella målen, mål som ständigt utvärderas för att leda till ett effektivt lärande.

Kung Saga erbjuder även fritidsverksamhet efter skolan och under lov.

Titta in och möt skolan på Facebook, läs mer på skolans hemsida eller kom förbi och ta en fika, så får skolan veta mer om er och ni om Kung Saga Gymnasium :)

Program

Individuella program

Nationella program

Visa alla

Reportage

Kung Saga Gymnasium är bäst!

Kung Saga Gymnasium är bäst!

Läs mer Kung Saga Gymnasium

Kristin läser år 3 på individuellt estetiskt program på Kung Saga Gymnasium i Stockholm. Hon tycker att skolan och klassen är bäst, och lärarna är så bra!


Kung Saga Gymnasium på Facebook

Kontakt

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kung Saga Gymnasium.

Recensioner

Här nedanför ser du recensioner av skolan. Du kan skriva en egen recension genom att klicka på knappen.
träd
(5)
min skola heter kungsaga gunasium den liger i telefon plan man åker in till slussen och sen tar man fruängen och sen går man av på telefånplsn skola har vi jäte bra fröknar dom speailester på att vara fröknar
elev
(5)
jag trivs sjukt bra på min skola och det är engagerade lärare och träffat härliga och snälla kompisar. jag trivs för bra på skolan så jag vill inte sluta skola. men ändå vill jag ta studenten.

Hitta till skolan

Kung Saga Gymnasium

Telefonplan 3
126 37 Hägersten