Sammanfattning

Höghammarskolan
Plats:
Boende: Ja
Informationsbroschyr: Ladda ner här
Gör en intresseanmälan

Höghammarskolan

Höghammarskolan i Bollnäs är en gymnasiesärskola med många programHöghammarskolan i Bollnäs

Höghammarskolan är en gymnasiesärskola i Bollnäs. Det finns många program att välja på och du kan få hålla på med idrott på skoltid. Utbildningen är fyra år och uppdelas i yrkesinriktade nationella program samt individuella program.

Höghammarskolan har hög kvalitet och ser inkludering som ett nyckelbegrepp. Skolan har utbildad personal med kompetens att möta elever med rätten till särskola och utgår från varje elevs förutsättningar, funktionshinder och behov. 

Nationella program

De nationella programmen förbereder eleverna för olika slags jobb. På Höghammarskolan finns både yrkeskunskap och rätt pedagogisk kunskap. Skolan har också modern utrustning precis som dagens arbetsplatser. Här får du jobba på den nivå som krävs för att stå på egna ben i ditt kommande yrkesliv.

För att läsa mer om de olika programmen, klicka på knapparna längre ner på sidan.

Boende

Har du stöd via LSS och vill bli elev på Höghammarskolan kan du få plats på boende i skolans/förbundets regi. Läs mer på vår hemsida.

Boendet är anpassat efter elevernas behov och personal på plats har kompetens att möta varje individ. 

Fritid

En meningsfull fritid är en viktig del av livet. På Höghammarskolan får du prova på att göra olika saker. På så vis kan dina intressen växa och du blir stimulerad.

IdrottsgymnasietLängdhopp

Höghammarskolan har en tydlig hälsoprofil. Eftersom människor mår bättre av att förstå vad ens kropp och själ behöver, har man mycket av både kultur och idrott på skolan. 

Höghammarskolan är den enda gymnasiesärskolan i landet som också är ett Riksidrottsgymnasium, med utökad idrott på schemat.

Du får professionell träning med rutinerade och kunniga tränare. Du får möjligheten att utveckla och utbilda dig inom den idrott du vill, och får möjlighet att både träna och tävla. Idrottspersonalen jobbar också för inkludering på skolan. 

Skolan erbjuder toppträning i friidrott, fotboll, bowling, innebandy och motionsidrott.

Efter gymnasiesärskolan

När du har gått klart dina fyra år på Höghammarskolan ska du vara förberedd för vuxenlivet. Alla program på skolan uppfyller läroplanens mål. Beroende på vilka behov och förutsättningar du har, så anpassar skolan undervisningen för dig. Du får hjälp att fördjupa och utveckla dina kunskaper så att du ska vara bra förberedd för ett meningsfullt vuxenliv i arbete/sysselsättning, boende och fritid. Alla ämnen och all personal är viktiga i processen i att förbereda alla elever inför vuxenlivet.

Program - Höghammarskolan

Individuella program

Höghammarskolan på Facebook

Reportage

"Hela programmet är bra och alla är snälla"

"Hela programmet är bra och alla är snälla"

Läs mer Höghammarskolan

Philip är 17 år och går på Höghammarskolan i Bollnäs. Programmet för Administration, handel och varuhantering är bra, tycker Philip.

     - Det är extra roligt när alla årskurser läser och arbetar tillsammans, säger Philip.


Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Höghammarskolan, fyll i följande uppgifter:


* =  Obligatoriskt fält
Errors
*
*
*
*
*
» Villkor

Skolrecensioner

Det finns inga recensioner skrivna.

Kontaktuppgifter till Höghammarskolan

Höghammarskolan


Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tel: 010-454 11 40

www.hoghammar.se

Kontakta Höghammarskolan