Special Olympics Games

Special Olympics Games i Göteborg 2016

Special Olympics Games 3-5 juni i Göteborg

Helgen 3-5 juni 2016 är det Special Olympics Games i Göteborg. Det är en idrottstävling för personer med utvecklingsstörning. Det blir den största gemensamma idrottstävlingen för personer med utvecklingsstörning som hållits i Sverige någonsin.

Vad är Special Olympics Games?

Special Olympics (SO) Games är en idrottstävling som för alla personer med utvecklingsstörning som är aktiva i en förening. Tävlingen är en del av projektet Special Olympics i särskolan. Ledorden för tävlingen är: tillgänglighet, glädje och proffsighet. Temat för Special Olympics Games 2016 är ”Jag är speciell”.  

Under Special Olympics Games 2016 kommer det att erbjudas tävlingar inom åtta olika idrotter. Dessa idrotter är fotboll, handboll, innebandy, simning, bowling, friidrott, konståkning och judo. 

Alla personer med utvecklingsstörning och som är aktiva i en förening får vara med och tävla. Varje person får tävla i enbart en idrott. 

Tävlingens upplägg

Tävlingen inleds med en uppvisningsmatch på heden samt en invigning. Invigningen sker fredag den 3:e juni, kl. 19:30 i Lisebergshallen. Under invigningen blir det deltagarparad, en fackla kommer tändas och uppläsning av eden kommer ske. Arrangörerna vill skapa en invigning utöver det vanliga. Under en och en halv timme kommer arenan fyllas med sång, dans och gemenskap. Bland annat kommer Shirley Clamp och State of Drama uppträda under invigningen. 

Lördag den 4:e juni anordnas också ett beach party på Beach Center, Kviberg för deltagarna. Där kommer cirka 900 personer få spela beachvolleyboll, delta i sociala aktiviteter, gå på disco och dansa tillsammans i sanden inomhus.

Om Special Olympics

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med utvecklingsstörning. Det finns verksamhet i 170 länder och inkluderar nästan 5 miljoner idrottsmän- och kvinnor med utvecklingsstörning.


Källa: Specialolympics.seGoteborg.com

Tillbaka till nyheter


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-03-21

Populäraste programmen i gymnasiesärskolan

Sedan Gymnasiesärskola.se startade under sommaren 2015 har hemsidan haft över 8000 besök och 30 000 sidvisningar. Bland de nationella programmen är Skog, mark och djur mest populärt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-06

Färre elever i gymnasiesärskolan

Antalet elever som läser på gymnasiesärskolan i Sverige fortsätter att sjunka. Det visar statistik som skolverket nyligen släppt. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-12-30

Nytt dataspel kan behandla ADHD och autism

Det har kommit ett nytt spel som ska kunna användas för att behandla ADHD, autism och depression.Mobilspelet "Project Evo" tränar upp förmågan att fokusera. 

Läs mer