Gymnasiesärskolemässa 2016 på Fryshuset

Gymnasiesärskolemässa 2016 på Fryshuset

Gymnasiesärskolemässa 2016 på Fryshuset

Den 21:a september anordnar Fryshuset för andra gången en gymnasiesärskole-mässa. Mässan är till för elever som ska välja gymnasiesärskola. Genom att titta förbi mässan får du chansen att prata med många olika gymnasiesärskolor. På mässan finns också möjlighet att träffa personerna bakom Gymnasiesärskola.se!

Det är Fryshusets gymnasium som står som arrangör för mässan. Medarrangörer är också Häggviks gymnasium och Tyresö gymnasium.

På gymnasiesärskolemässan har du möjlighet att träffa flera olika gymnasiesärskolor och andra organisationer som Gymnasiesärskola.se och Gymnasieantagningen. Fryshuset har bjudit in elever som går på högstadiet och deras vårdnadshavare. Genom mässan vill Fryshuset ge elever och vårdnadshavare chansen att träffa lärare och andra representanter från så många gymnasiesärskolor som möjligt.

– När vi i personalen på Fryshusets gymnasiesärskola var på gymnasiemässan i Älvsjö såg vi att den inte erbjöd tillräckligt för elever som ska söka till gymnasiesärskolan och tyckte att det fanns behov för ett alternativ. Vi bestämde oss då att det skulle vara en relativt enkel mässa och att alla som ville delta skulle ha möjlighet att delta. Det viktigaste för oss är att eleverna som besöker mässan på Fryshuset ska få möjlighet att se så många gymnasiesärskolor som möjligt. Vi har fått ett väldigt positivt gensvar från alla som har anmält sig, berättar Jonas Monsén, utvecklingsledare och speciallärare på Fryshusets gymnasiesärskola. 

Gymnasiesärskola.se finns på plats

På gymnasiesärskolemässan kommer Gymnasiesärskola.se finnas på plats för att visa upp sajten och dess funktioner. Du kan ställa frågor till personerna som arbetar med Gymnasiesärskola.se. Det är också ett tillfälle för både elever och föräldrar att ge synpunkter på hur de tycker att sajten fungerar och på sajtens innehåll.

Deltagare på Gymnasiesärskolemässan 2015:

Appen Privatliv

Östra Gymnasiet

Berga naturbruksgymnasium

Danderyds gymnasiums

Foucaultgymnasiet

Fryshusets Gymnasiesärskola

Grillska gymnasiet, Opalen

Gymnasieantagningen

Gymnasiesärskola.se

Habilitering & Hälsa

Häggviks Gymnasium

Järfälla Gymnasium

Kung Saga Gymnasium

Lidingö gymnasiesärskola

Min Skola

Nacka gymnasiesärskola

Nytida VIP Gymnasiesärskola i Solna

Plats för Lärande 2016 – ett projekt inom Social Venture Network

Riksäpplets gymnasiesärskola

S:t Botvids gymnasiesärskola

Saltå by/ Saltåskolan

Sågbäcksgymnasiet

Stockholms stads gymnasiesärskolor

Tyresö Gymnasiesärskola

Vackstanäsgymnasiet

När är mässan?

Onsdag den 21:e september kl.13-19.

Hur hittar jag till mässan?

Fryshuset ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns begränsat med parkeringsmöjligheter. Det är därför enklast att ta sig till Fryshuset med kollektivtrafik. Den närmaste hållplatsen med tvärbanan är Mårtensdal. Ett alternativ är att åka till Gullmarsplan med tunnelbana eller buss.

Källa: Gymnasiesärskolemässan.wordpress.comDu kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-08-18

Premiär för Special Olympics School Day

Special Olympics Sweden bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med utvecklingsstörning. Nu arrangerar föreningen tillsammans med idrottsföreningar idrottsdagar runtom i landet med start i Katrineholm. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-21

Populäraste programmen i gymnasiesärskolan

Sedan Gymnasiesärskola.se startade under sommaren 2015 har hemsidan haft över 8000 besök och 30 000 sidvisningar. Bland de nationella programmen är Skog, mark och djur mest populärt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-18

Gymnasiesärskolemässa på Fryshuset

Fryshuset anordnar för första gången en gymnasiesärskolemässa. På mässan har elever och vårdnadshavare möjlighet att prata med gymnasiesärskolor och andra organisationer. Även Gymnasiesärskola.se kommer finnas på plats.

Läs mer