Populäraste programmen i gymnasiesärskolan

Programmet för skog mark och djur är populärt

Flest intresserade av Skog, mark och djur

Sedan Gymnasiesärskola.se startade under sommaren 2015 har hemsidan haft över 8000 besök och 30 000 sidvisningar. Många har upptäckt fördelen med att kunna få en överblick över alla gymnasiesärskolor i Sverige och de program som finns att välja bland.

Flest söker nationella program

Av de som sökt i söktjänsten på Gymnasiesärskola.se har tre av fem sökt efter nationella program, och två av fem har sökt på individuella program. 

Bland de nationella programmen har programmet för Skog, mark och djur varit populärast. Även Estetiska verksamheter och Fordonsvård och godshantering är det många som sökt på. I listan nedan kan du se hur stor andel av de som sökt på ett nationellt program, som sökt på respektive program.

Här är listan över de mest sökta programmen:

  1. Skog, mark och djur (19%)
  2. Estetiska verksamheter (15%)
  3. Fordonsvård och godshantering (13%)
  4. Administration, handel och varuhantering (12%)
  5. Hälsa, vård och omsorg (11%)
  6. Fastighet, anläggning och byggnation (9%)
  7. Hotell, restaurang och bageri (8%)
  8. Samhälle, natur och språk (7%)
  9. Hantverk och produktion (6%)

Ansökan till gymnasiesärskolan

Antagningen till gymnasiesärskolan sker i februari, lite olika datum beroende på var du bor. Du skickar din ansökan till gymnasiesärskolan i din kommun, även om du har sökt en utbildning i en annan kommun. 

Valet till gymnasiesärskolan sker under våren och besked om antagning skickas ut i maj/juni runtom i landet. Du får då hem ett brev där det står vilket program du ska gå. Läs mer om ansökan och behörighet till gymnasiesärskolan.


Tillbaka till nyheter

Tips på andra artiklar:


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-06

Färre elever i gymnasiesärskolan

Antalet elever som läser på gymnasiesärskolan i Sverige fortsätter att sjunka. Det visar statistik som skolverket nyligen släppt. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-17

Svårt att ordna APL-platser till elever

Det är svårt att ordna APL-platser som är relevanta för utbildningen inom gymnasiesärskolan. Det visar en undersökning som Skolverket gjort för att följa upp den reform som skedde inom gymnasiesärskolan 2013.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-11-06

Asylsökande med funktionsnedsättning

Det kommer många personer till Sverige som flyr från krig. Det finns inte så många platser där de kan bo. Och för flyktingar med funktionsnedsättningar är det svårt både att få boende och att få de hjälpmedel de behöver.

Läs mer