Reportage från gymnasiesärskolor

Här kan du läsa mer om hur det är att vara elev på olika gymnasiesärskolor. Klicka på en bild eller rubrik nedan för att läsa hela intervjun eller se filmen.

Video från Kung Saga Gymnasium

I den här videon uppträder elever från Kung Saga Gymnasium med en låt. Låten handlar bland annat om att våga ta plats och att ha rätt att ha drömmar.

Driver egen skolbutik

På handelsprogrammet får du inte bara lära dig hur det går till i teorin. Här driver gymnasiesärskolan egen butik på skolan.
  - Det ger jättebra träning. Jag har lärt mig massor för framtiden, säger Ali Camara, som nu går sista året.
I framtiden drömmer han om att arbeta i affär och köra buss.

"Vi valde Fryshuset!"

Sara och Alexander går båda på Fryshusets Gymnasiesärskola. Alexander tycker om att rita och fixa med foton på datorn. Sara tycker också om foto och det hon gillar bäst med sin klass är att den är som alla andra klasser på Fryshuset!

Jasmine valde en naturbruksskola!

När Jasmine valde gymnasium var trygghet, modern undervisning, vänner och en rolig fritid viktigt. Därför valde hon en av Västra Götalandsregionens naturbruksskolor.

Intervju med Nathalie på Foucaultgymnasiet

Nathalie Szum är 17 år och går sitt första år på Foucaultgymnasiet i Södertälje. Hon tycker att hennes skola är bra och gillar särskilt idrotten och skolans café, som hon varit med och gjort i ordning.

Film om Vackstanäsgymnasiet

I den här filmen får du veta hur det är att läsa på Vackstanäsgymnasiet gymnasiesärskola.

"Hela programmet är bra och alla är snälla"

Philip är 17 år och går på Höghammarskolan i Bollnäs. Programmet för Administration, handel och varuhantering är bra, tycker Philip.

- Det är extra roligt när alla årskurser läser och arbetar tillsammans, säger Philip.

Individuella programmet på Saltåskolans gymnasiesärskola

Individuella programmet är anpassat för just dina förutsättningar. I den här videon får du veta mer om hur det är att läsa på det Individuella programmet på Saltåskolans gymnasiesärskola!

Fastighet, anläggning och byggnation

I den här videon får du ser mer om hur det är att vara elev på programmet för Fastighet, anläggning och byggnation på Saltåskolans gymnasiesärskola.

Uttrycksteatern på Mälargymnasiet

Uttrycksteatern är en teateruppsättning som återkommer varje år på Mälargymnasiet gymnasiesärskola. Se på filmen!